top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBrigit Kusters

Hard gewerkt deze week

Waar zal ik mee beginnen deze week..... best veel gebeurd in ieder geval! De ruwbouw van de nieuwe muren / indeling van slaapkamer / badkamer / bijkeuken en toilet is zover klaar! Kijk straks maar naar het filmpje. Alleen in de badkamer erg donder, daar zit nu eenmaal geen daglicht. Deze week is besloten dat het plafond van de woonkamer en opkamer toch inderdaad geheel vernieuwd moest worden, de balken waren te slecht om deze te herstellen, zie de foto's. Nieuw plafond zit er al deels in maar dat moet nog geisoleerd en afgewerkt natuurlijk. Dan hebben ze de doorgang gemaakt tussen de woonkamer en de opkamer, ziet er wel apart uit, Dan heeft er donderdag overleg plaatsgevonden met de aannemer en onze restauratie adviseur. Aan de hand daarvan zijn nog weer wat beslissingen genomen waar ik jullie niet mee zal vermoeien, dat voert te ver die detail uitvoering. Vrijdag is de aannemer met 3 man sterk gekomen om alle kozijnen op te meten: de meesten worden nieuw gemaakt, enkele worden hersteld. En we hebben gisteren een go gegeven voor de keuken!! Flinke kogel door de kerk. Volgende wordt het uitzoeken van tegels (vloer en badkamer) en badkamer inrichting. En Hans heeft vandaag al weer hard gewerkt: nieuwe ingang naar de kelder vrij gemaakt in de gangkast zodat de metselaar daar de nieuwe treden naar beneden kan metselen. En verder was hij bezig met het vrijmaken / uitkappen van de haard. De timmerman heeft daar ter plaatse gisteren de nieuwe houten kolom neergezet, prachtig wordt dat!! Je moet nog wel even door de puinhoop heen kijken....... Veel kijkplezier weer!


O ja, ik was nog vergeten te melden dat de metselaar gisteren bezig is geweest met het herstellen van enkele scheuren die nog in de muren zaten, ook foto van hieronder..


46 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


ria.berkhout
May 07, 2023

Nou het wordt nu wel duidelijk hoe het gaat worden en wat is er veel gebeurd.

leuk dat je ons zo goed op de hoogte houdt.

Groetjes.

Like

Marijke Verheijen - Kusters
May 06, 2023

De vaart zit erin. Ga zo door. Leuk om dit zo mee te beleven.

Like

pieter
May 06, 2023

Dat gaat hard daar! Zie dat de metselaar ook de loggia poort heeft bijgewerkt, netjes! 🏆. Benieuwd naar de keukenplannen ook.

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page