top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBrigit Kusters

De beuk erin.....

Hans is, met hulp van buurman Han, flink aan het slopen gegaan dit weekend! 't moet eerst een puinhoop (letterlijk...) worden voordat we weer kunnen gaan opbouwen. De verlaagde plafonds zijn er uit, ook al behoorlijk wat voorzet muren neergehaald. Ook de opgebouwde schoorsteen / schouw is gesloopt. Maar het meest spectaculair, de muren van de natte cel en de muur tussen slaapkamer en keuken... het begint al 1 grote ruimte te worden. Straks zal een nieuwe in-/verdeling worden ingebouwd.

Afgelopen woensdag hebben we samen met de aannemer en onze restauratie adviseur door de woning gelopen om te bekijken wat de status is en wat het plan van aanpak gaat worden. Als eerste zal de monumentencommissie uitgenodigd gaan worden om te bekijken wat we moeten / willen bewaren / in standhouden / terug brengen of wat toch echt te veel gevraagd is en wat we mogen slopen. Overal in de woning blijken plafond gewelfjes te zitten, ooit gemaakt van leem. Van leem zal het niet meer gaan worden, maar wie weet wel door een vakkundige stukadoor die zoiets ook kan maken. We gaan het zien!


o ja, afgelopen woensdag is ook eindelijk elektriciteit en water officieel aangesloten vanaf de weg naar moeders woning. Met name wel fijn qua waterdruk, nu lekkere douche straal!31 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Ria Berkhout
Ria Berkhout
Jan 15, 2023

Niet te geloven dat dit weer een woning gaat worden, heel veel succes!!

Groetjes Ria.

Like

Marijke Verheijen - Kusters
Jan 15, 2023

Zo, het betere grove werk. Heeft smam geen last van het lawaai? Ook wel leuk werk? Volgende fase is echt ingegaan.

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page